Sjukis onsdag

Då var det dags igen, dragit på mig jordens förkylning. Inte kul alls jag som har box-träning ikväll egentligen och hästar som behövs trimmas... att de alltid ska komma så olägligt. De är bara härda ut och hoppas jag är pigg till helgen igen!

Har bara legat i soffan hela dagen, ätit glass och druckit smoothie typ. Nu ska jag fortsätta titta på tv och bara göra i ingenting.
/Carro


Har i varje fall superglittriga naglar att se på när tv:n blir allt för tråkig, haha.

Budapestrulle

Idag var jag hemma från skolan så har hunnit med en hel del. Började med att åka och köpa present till pappa som fyller år idag samt handla inför middag och tårta!

Väl hemma gjorde jag en Budapestrulle, pappas favorit. Bytte dock ut nötterna mot kokos för att jag och Nelly skulle kunna äta. Fick godkänt betyg utav alla så jag verkar ha lyckats.

Jag stod även för middagen idag. Det blev pasta med fläskfilé, gräddsås och kantareller. Till detta serverade jag knäckesticks med smält ost och sallad.

Förutom matlagning och bakning så har även jag och mamma varit ut på en tur med hästarna i skogen.

Nu ska jag fortsätta att umgås med pappa, mamma, Kenneth och Nelly.
/Carro






Givetvis är min brors lilla Dexter med också!

Mia's schabrak

Idag på lunchen sprang jag iväg till Ica för att hämta ut mitt nya tävlingsschabrak som jag beställde för 10 (!!) veckor sedan. Ett Mia's blev det med lite små egna tillval och jag är så nöjd! Blev verkligen som jag tänkt mig, kommer passa min lilla prins Thriller så bra.

Idag får hästarna vila, dom var så duktiga igår plus att de är dags för vilodag nu.

Så idag har jag bara tagit det lugn efter skolan och nu slappar jag vid tv:n efter att intagit middagen och i väntan på att Marie kommer och hämtar upp mig. Som vanligt på måndagar så ska vi iväg på träningscirkel, kul!
/Carro


Inviger min nya rosa t-shirt ikväll på träningen!


Dålig bild på schabraket då det ligger i plastpåsen där, men jag lovar de är underbart vackert!

Hoppning

Idag har varit en dag i hästarnas tecken, igen! Började med att det kom en tjej och provade rida Fabbe, såg bra ut tyckte jag!

Efter det så kom Anna för att Ellen skulle rida Robin, våran shettis. Det slutade med att vi snabbt bestämde att jag skulle hoppa deras ponny, Lilla My. Så vi åkte ner till stallet och gjorde iordning henne. De gick faktiskt riktigt bra för att vara första gången jag red henne och inte är jag ju så van att hoppa heller, haha. Blev lite bus ibland men hon skötte sig fint, riktigt rolig att rida! Hoppade en bana på slutet på ungefär 70cm.

Mamma kom ner med Thriller så jag gjorde iordning honom för att även hoppa honom. Har bara hoppat han några få gånger innan men han skötte sig kanonbra! Han är helt underbar och bara bjuder på hindren utan att dra. Hoppade drygt 70cm på honom med vilket är det högsta vi hoppat.

Efter denna fartfyllda dag så ligger jag nu död i soffan, ska ut och natta hästarna snart innan jag går till sängs. Ni får ha det bra så hörs vi!
/Carro




Födelsedag

Igår så fyllde min bror Niklas år så jag, mamma och pappa gick över till honom och Marie på kvällen för att fira honom. Blev bjudna på en supergod smörgåstårta och till efterrätt blev det blåbärsglass som också var riktigt god samt blåbärskakor, mumms! Till hela de kalaset fick vi även kaffe från London och vitt vin, super mysig fredagkväll helt enkelt.










Härliga onsdag

Hej! Idag valde jag att stanna hemma från skolan eftersom vi hade skoljoggen. Jag ska till sjukgymnasten på fredag för att kolla upp min vad som spökar så kände att jag inte borde gå joggen då.

I varje fall så spenderade jag stora delar av dagen i stallet, mitt favoritställe! Jag började med Thriller som fick sig ett skrittpass på hackamore för att mjuka upp sin stora kropp efter två dagars vila. Han skötte sig fint och kändes mjuk.
Tog sedan ut Fabbe en sväng i skogen med fokus på galoppen. Galopperade en kortare vända med lite tempo, och även han skötte sig fint. Duktiga killar de där!

Nu är jag precis hemkommen efter ett boxpass, sitter med inpackning i håret och äter kvarg... näe jag är inte den typen som tror jag blir fit för att äta en burk kvarg. Gör det mest för att den var öppnad och onödigt att den står och surnar i kylen, hehe! Nog tjatat om kvarg och träning, nu ska jag skölja håret Ha en fin kväll!
/Carro


Tog säkert tusen bilder men han vägrade att ha öronen framåt...


... Så jag tog saken i egna händer!


I min älskade Schockemöhle väst. Bästa köpet någonsin, och äntligen är det kyligt nog att använda den!<3

Kvällspromenad

Thriller har fått vila två dagar nu efter tävlingshelgen, de är han värd! Tog med honom ut på en liten promenad ikväll, gick till en åker så han fick beta lite vilket verkade vara väldigt uppskattat.

Ny ska jag sova så jag kommer upp imorgon, godnatt!
/Carro




Tävling dag 2

Jag glömde helt bort, eller hade inte heller tid att blogga igår, förlåt mig för det!
I varje fall så red vi återigen en Msv C:2 igår i Söderhamn, han gick betydligt bättre än dagen innan och vi höjde även poängen en del. På lördagen red vi på 63% och på söndagen 67,11% så de är jag nöjd med. Hade en mycket bättre känsla igenom ritten på söndagen, han var mera med mig och inte lika spänd. Vi fick en rejäl miss i vänster sluta då han missuppfattade mig och började galoppera. Men i hel het är jag nöjd med helgen och detta har nog varit den mest lärorika tävlingshelgen med Thriller hittills, kul! 

De var tre placerade på söndagen och vi blev petade från tredjeplatsen med en ynka halv poäng, lite surt men så är det huvudsaken är att jag är nöjd med vår insatts! Tjedjeplatsen gick i varje fall till klubbkompisen så de var helt okej ändå.

Nu ska jag gå och lägga mig efter ett skönt styrkepass med Edsbygympan, de är ju inte bara hästarna som ska behöva träna utan även jag behöver lite extra träning ibland!
/Carro


Tävling dag 1

Första tävlingsdagen gjord. Spänd häst som ja inte fick ta i munnen eller driva med benen, bra kombo haha! Bara tagga om för imorgon, han är ju ändå finast! 
 
Bilder tagna av Alice.
/Carro
 
 

Tävlingsdags

Imorgon bär det av till Söderhamn för tävling. Ska rida Msv:C2 med Thriller och jag hoppas han sköter sig trots att de är ute tävling! Har med mig mitt grymma team, mamma, Anna och även Alice blir med som fotograf och stöd världens bästa vän de där! 
 
Red igenom Thriller hemma på åkern idag och han gick skapligt bra så nu laddar vi. Blir premiär tur i nya transporten för Thriller imorgon också, får se vad han tycker om den. Vi hämtade transporten igår, en Böckmann blev det och det känns bra hittils i varje fall.
 
Vi hörs imorgon.
/Carro
 
 

Sjuk del 2

Halva texten försvann i förra inlägget, vet ej varför. Därav rubriken! Men har dragit på mig förkylning nu också, trotsade den och red min fina ändå skulle också vara med i texten. Hopps ni har överseende med strulet ;)

Sjuk

Red min lilla Fabbe ikväll, vi matchade varandra snyggt i turkost!






Lyckligast med min fina Fabbe!

Träning x2

Idag har det gått för runt hela dagen! Började att dra till med en rejäl försovning imorse, hade endast 15 minuter på mig innan jag skulle sitta på bussen när jag vaknade. Dock en rätt "dramatisk" start så har dagen för övrigt rullat på.

Tränade Thriller för Ia efter skolan idag, checkade av lite skolor och enkla byten. Gick strålande och Thriller trippade på fint och fick en sjujäklans trav på slutet. Min lilla pärla!

For hem fort för att laga lite mat och sedan ner på gympa med min idrottsklass. De är hälsovecka här i Edsbyn nu så vi som har idrott&hälsa 2 ska gå på ett pass varje dag, kul! Idag gick vi på cirkelgympa och kan medge er att de var riktigt jobbigt. Men nu såhär efteråt känns de kanon, skönt att köra igenom kroppen.

Nu har jag duschat och ätit lite så time för sängen. Godnatt kära ni!
/Carro


Redigt stark nu, hehe!

Lördagkväll

Har precis avslutar ett pass på Thriller såhär på kvällskvisten. Blev en runda i skogen alldeles själv utan stöd av Fabbe, men de gick galant ändå! Nu ska jag ta och krypa ner i soffan med lite glass och bara vara, underbart med helg!
Ha det fint så hörs vi.
/Carro


Toklortiga ridbyxor, härligt med dammiga hagar ;)



Var ut på en tur med hunden tidigare idag, han blev som ni ser något trött och somnade direkt när vi kom innanför dörren haha!

Rankningslistan

Lilla Thriller har klättrar på listan över Sveriges bästa 5-åringar, han ligger nu på tredje plats! Hästen som ligger två är våran klubbkompis, så kul med fina unghästar på klubben!




Hej onsdag

Idag har varit en sådan där dag jag trodde skulle bli hur bra som helst men som slutade med ett magplask! Jag ser alltid fram emot onsdagar, brukar bara vara sådär allmänt mysiga. Åkte till Bollnäs efter skolan med Hanna och Idag, gjorde stan och åt. Väl hemma så satte jag mig med lite plugg, gjorde upp en välstrukturerad plan som slutade med att jag slukade i mig en halv burk godis och mina nya favoriter, vitlökshårdbröd. Ja som sagt de gick ju kanon, eller inte. Ska inte gräva ner mig i det mera nu men jag har så extremt dålig självdisciplin!

Nu ska jag i varje fall ut och plåga mig extra mycket för mina synder, till och med missa Idol tänker jag göra. Japp så blir det. Slut klagat. Nu ska jag ut, hejsvejs!
/Carro



hoppas att mina skönheter inte dödar mina fötter allt för mycket nu!

Alltså dessa med lite Philadelpia, nomnom!

Ljusnan

Idag var jag och fina Fabbe med i våran lokaltidning, skoj!




Hoppning

Igår så fick Fabbe en vilodag, mina hästar brukar alltid få vila dagen efter tävling oavsett om de är tävling på hemmplan eller långresa. Tycker att dom förtjänar de efter en tävling att bara få vara. Thriller blev det lite hoppning med, riktigt kul faktiskt! Han är bara hoppad med ryttare tre gånger tidigare och jag är heller inte så hoppvan med det gick finfint. Han är faktiskt ovanligt duktig i hoppningen och trampar om innan hindren och han kommer fel och bara glider igenom studs och liknande. Så skönt med en häst som inte tvekar på hinder!
 
Idag är det back to business för Fabbe också, tänkte ta en runda i skogen med så har dom stängt hage för några kossor över vägen där vi måste rida, vet inte vad bönder tänker med ibland! De får istället bli ett galoppass på åkern, de brukar också vara uppskattat av honom. Thriller ska bli tömkörd/longerad idag utav mig eller mamma, beroende på vem som hinner ta honom först haha.
 
Ni får ha det fint så hörst vi senare!
/Carro
 
 

Sista gången på dressyrbanan

Det är med sorg i hjärtat jag säger detta men igår gjorde jag och min fina ponny Fabian våran sista tävling tillsammans. Vi vann La:p1 på 67,11% och jag låter bilderna tala för sig själva, de blir allt för känsligt för mig att skriva våran historia nu så de får ni läsa en annan gång.
 
Kan bara säga att han är så underbart fantastisk min fina ponny, Fabian! <3
 
Min stora kärlek!