Tävlingsdagen

 

Seger åter igen

Gårdagens tävling gick superbra! Vi gick ut som start nummer två denna dag eftersom det kom in en efteranmälning. Lade ribban på 66.91% som höll i sig ända till slutet och vi vann alltså även denna start i Msv C:1.

Hade en mycket bättre känsla denna igår än i fredags, han var lugn och med på noterna. Gjorde de bästa skolorna vi någon gång gjort på tävling, så kul! Vi fick två små missar vilket var mitt fel, lade en galoppfattning några steg för sent och det första enkla bytet blev lite hastigt. Annars var allt bra!

Idag får Thriller vila och Fabbe ska få ut i skogen en sväng.
/Carro








Seger i Msv

Ja ni läste rätt, idag tog jag och Thriller vår första seger i Msv! Är så himla glad över att vi lyckades knipa första platsen trots en spänd ritt, min Thriller slutar aldrig förvåna mig!

På framridningen hade vi som sagt hjälp utav Emma, vilket var super bra. Kände när jag började värma att han var lite tassig och tittig och jag fick inte röra honom för mycket utan att han föll in i galopp. Emma fick oss i form igen med sitt sunda tänk. Fick rida lite öppnar och förvända slutor på volten i både trav och galopp samt trav och skritt övergångar på volten med fokus på att han inte fick falla in i galopp. Fick ta lite höger och vänster och bli snabbare när han ville slå upp och gå iväg, och han blev jättefin! I galoppen fick jag också höja och sänka formen på volten och få in baken mera.

Väl på banan var han rätt spänd och tittade på en del, men han var ridbar denna gång och vi kunde genomföra programmet rätt bra. Någon liten miss blev det och skolorna var sådär bra, Vi slutade på 66.43% i Msv C:1 iallafall vilket jag är nöjd med!

Efter ärovarvet vart han lite busig och började små studsa på stallplanen och kunde inte stå stilla, haha söten min!

Nu laddar vi för tävling hemma i Edsbyn imorgon, Msv C:1 som gäller då också.
/Carro




Jag, Thriller och Emma!

Gävleshopping

Hej, har blivit lite dålig uppdatering igen tänkte ta och visa er en del av vad jag köpte i Gävle i tisdags bland annat.

Jag och Thriller laddar nu inför tävling i Falun på fredag, imorgon alltså. Startar först i Msv C:1 av 17 ekipage viket är lite trist men de är bara gå in och göra vårat bästa ändå. Har duktiga Emma med mig på framridningen, vilket känns bra. Är inte så van att ha hjälp på framridningen utan sköter mig oftast själv men nu när Emma kunde så känns det jättebra! Vi åker imorgonefter lunch nått tag tror jag får se lite när starttiderna kommer, kommer i varje fall vara ledig hela dagen från skolan.

Nu till Gävleshoppingen. Blev en hel del nytt! Köpte turkosa lindor och en borste till Thriller, en Hv Polo väst och Hv Polo ridbyxor till mig samt ett linne till tävling. Sen köpte jag lite smink och ett träningslinne också. Så där försvann min sista del av lönen, haha! Men de var det värt, riktigt bra grejor.

Nu har jag en lektion kvar innan jag slutar runt 12.30 då hem och rida Thriller. Ha de bra!
/Carro


Västen och ridbyxorna från Hv Polo


Thriller i sina nya lindor


Espresso fika fick avsluta dagen

Tränatränaträna

Godkväll! Dagen har gått så fort men känns som jag hunnit med allt som ska hinnas med i varje fall, skönt.

Dagen började med att jag och mamma for ner till ridklubben med Thriller för att träna för Ia. Gick riktigt bra att träna idag, han var med på noterna och trippade på så fint! Efter ridpasset fick han sig en rejäl dusch inför tävlingen på fredag, behövdes kan jag säga.

Därefter var det Fabbes tur att bli riden. Tog en tur i skogen med fokus på lösenordet, vilket var lättare sagt än gjort. Han var väldigt stum och ville inte lyda men efter en hel massa övertalning så gick det fint och han sprang på. Min lilla ponny, han är så go!

Passade på att tvätta och smörj lite träns och sadel ikväll innan jag tog in hästarna och lindade benen och gjorde kväll med dem. Sedan tog jag en tur med hunden i kopplet innan jag slutligen gjorde kväll efter en lång dag.

Imorgon stiger jag upp tidigt för en tripp till Gävle, hoppas på det bästa! Nu ska jag sova lite innan klockan ringer, godnatt.
/Carro




Dressyrtjejen

Sista helgen på sommarlovet börjar lida mot sitt slut, känns både bra och mindre bra. Skönt med rutiner igen mindre skönt utan ledigheten.

Igår så fyllde min kära mor år plus att mamma och pappa hade bröllopsdag, så hade fullt upp hela dagen. Började dagen med att baka scones och duka fram en riktig lyxfrukost till mig, mamma och pappa som vi avnjöt i godan ro. Efter frukost tog jag och mamma en promenad och sedan kom min brorsdotter Nelly hit. Hon skulle givetvis rida på sin Robin, och inget skulle lämnas åt slumpen. Rosa ridbyxor som skulle matchas med Rosa kant på schabraket samt blåa benlindor på alla benen var viktigt, haha!

Sedan ägnade jag hela eftermiddagen åt att laga mat inför kvällen då vi skulle fira mamma. Jag lagade all mat så mamma slapp stå med allt på sin dag, utan hon fick roa sig på egen hand. Jag bjöd på kycklingfilé fylld med två olika fyllningar, en med fetaost och soltorkade tomater och en med vitlöksost och paprika samt oliver. Till de bjöds det på ugnsrostade grönsaker, sallad och ädelostsås. Efterrätten bestod av varvad vit och mörk chokladmousse dekorerad med riven choklad och hallon från trädgården. Älskar verkligen att få hålla på i köket hela dagarna, något utav min andra lilla hobby är att få baka och laga mat, så kul!

Idag ska jag få undan lite plugg på jag får sommarlov ytterligare två dagar eftersom jag har träning imorgon och på tisdag ska vi iväg och kolla en sak som kanske blir våran snart, återkommer om vad det är när de är mera bestämt! Ska rida hästarna också samt försöka gå en sväng.

Ha en fin dag så hörs vi sen!
/Carro


Nelly och Robin


Min kära mamma som blev lite äldre igår, dock lika fräsch och pigg som vanligt! Här med Thriller på en tävling tidigare iår, bästa hästskötaren är hon med!




Happy day

Har haft en väldigt bra dag idag, eller ja igår får jag väll lov att skriva eftersom klockan passerat 24.

Imorse så tog jag och mamma ut hästarna på en skrittrunda i skogen direkt efter frukost. Båda pållarna skötte sig fint och verkade allmänt nöjda med livet!

Sedan åkte jag och mamma till Bollnäs en sväng för att inhandla nya springskor till mig. Hittade ett par som passade mig som fisken i vattnet! Lite färgglada nu till hösten fick dom bli också, och som om inte de var nog så var det också halva priset på dom med så fick dom till ett riktigt bra pris. Eftersom jag sparade så mycket pengar på skoköpet så passade jag på att köpa ett par nya löpartights också samt lite annat smått.

Efter Bollnäs vistelsen så stannade jag i Alfta hos min saknade vän Alice som precis kommit hem från tre veckors utlandsresa! Söt som hon är hade hon köpt superfina hårnålar till min tävlingsuppsättning samt en tvål som doftade himmelskt! Den där tjejen vet vad jag är svag för hon. Vi åkte upp till Våsbo och tog en promenad och satt vid sjön och stugan ett tag innan vi får hem till henne igen och myste på. Mysigt att äntligen få träffa henne efter dessa veckor!

Nu får ni några bilder från dagen och sen får ni ha de fortsatt fint!
/Carro






Fina Våsbo!









Nya skorna, hårnålarna, en av de nya hårnålarna i min tävlingsuppsättning och sist en misslyckad kladdkaka.

Träning för Maria Eriksson

Idag så packade vi in Thriller i transporten och åkte ner till ridhuset för att träna lite. Han fick ju som sagt vila igår efter att han blivit masserad så idag fick han sig ett lite lättare pass, kollade mest av rörelserna ur Msv C:1 som vi ska rida nästa fredag den 23/8 i Falun.
 
Idag var han en helt annan häst att rida, så skönt att få en sådan känsla redan dagen efter! Han var mjukare i sidorna och hade ett mera luftigt steg och mera tryck i sin gång. Allt flöt på fint hela träningen, även skolorna flöt på bra! Ia:s kommentar när vi red skolorna löd: "men oj vad har hänt, ha ni varit hem och sovit på saken nu?" haha, ja så kan man också se på det hela. Men utan att säga för mycket nu så var detta bästa gången, så hoppas detta håller i sig nu så vi kan få upp poängen lite även i skolorna. Vi red även igenom Msv C:1 och fick endast göra om halten och ryggningen en gång då han envisades med att ställa bak vänster fram. Annars flöt även de på hela programmet, riktigt skönt!
 
Så nu ska jag laga lite middag tills pappa kommer hem och senare gå ut och rida lilla Fabbebus, se om även han är på hugget idag. Ha det fin kära ni!
/Carro
 
 

Tillbaka till ponnytiden igen

Hej alla där ute i vårat avlånga land, just i denna skrivande stund sitter jag hemma i köket och äter resterande del av min frukost och funderar hur jag ska lägga upp dagen. Imorse när jag satt mig vid tv:n för att äta frukost så fick vi ett samtal av Tommy som var påväg hit för att massera Thriller, så de var bara att avbryta frukosten och gå ut. De var lite som behövde masseras och rättas i. Så idag så ska han få vila lite och så hoppas vi han är fin i kroppen igen imorgon, vilket jag tror han är. 
 
I varje fall så ska jag ta mig en rejäl promenad idag, har inte varit ute och gått sedan i fredags då jag varit förkyld men idag är det dags! Borde även ta tag i livet och plugga lite körkort också, får bli lite läsning ikväll tror jag. 
 
Ponnyn eller rättare sagt Fabbe anmälde jag precis till tävling, haha! Har inte tävlat honom något iår så fick någon jäkla impuls och anmälde honom till en regional La:p1 här hemma i Edsbyn den 31/8. Får väll se hur det går och om vi kommer till start, har inte tränat dressyr med honom på länge då vi mest rider i skogen nu men kondition och muskulaturen har han då kvar. Jag vill mest göra en sista start tillsammans med honom eftersom detta är mitt sista ponnyår, så ska bli kul att få komma ut med den lilla fuxen på banan igen sen får de gå som de går helt enkelt.
 
Nu ska jag försöka göra någon nytta här idag så ni får ha en fin dag kära ni!
/Carro
 
 
 
Lite gamla tävlingsbilder med min Fabbis, den översta från när vi vann DM.

Update

Har under sommaren varit helt usel på att uppdatera. Som tröst får ni därför ett inlägg nu som jag borde publicerat för flera veckor sedan, nämligen resultat från tvådagarstävlingen i Bollnäs den 20-21 juli.

Första dagen så hade jag inte så mycket krav på honom eftersom jag hade i tanken att han nog skulle bli rejält spänd eftersom han brukar vara de på banan i Bollnäs. Så tänkte ta första dagen som lite träning och satsa mera dag två. Men han slog mig med häpnad och kändes helt okej bra! Vi hade dock en del missar, alldeles för många för att få ett bra resultat, men vi lyckades iallafall dra ihop 63,11% i Msv C:2 så de får vi vara nöjda med.

Dag två tänkte jag satsa lite mera eftersom han då varit in på banan en gång innan. Men när vi kommer dit så ska vi tydligen rida på andra banan, alltså inte den vi red på dagen innan. Tänkte att de borde gå ändå fast de blev den "värre" banan där de, för Thriller, läskiga reklamskyltar hänger eftersom vi ändå var där dagen innan också men då på andra banan. Framridningen kändes kanon bra! Fick honom loss och lätt i handen så hade en bra känsla när jag red in på banan. När vi hälsat på domaren och gjort ungefär de tre första momenten i programmet började han fjanta sig och vara rädd. Så den bra känslan sjönk till botten men jag red på ändå, skäms dock över min egen ridning. Jag borde agerat bättre men de är svårt att rida fint och mjukt när han biter tag i bettet och drar gärnet hela långsidan med mig, så jag fick ta tag i honom rejält... Men i övrigt så skötte han sig skapligt och vi lyckades iallafall skrapa ihop 60,22% i Msv C:2.

Svårt med dessa 5åringar men de är bara nöta på tills det släpper! Vi har några tävlingar kvar iår och jag hoppas dom går bättre. Några fina bilder blev det i varje fall, min vän Alice som tagit dem!

Ha en fin kväll kära vänner!

/Carro