Ofrivillig paus

Ursäktar min dåliga uppdatering!
 
Jag jobbar hela dagarna så tiden är knapp just nu, jag hinner bara hem så är det dags att sova. Lovar er bättre uppdatering när jag jobbat klart vilket är inom en snar framtid. Nu ska jag återgå till mina jordgubbar och ladda för ännu en dag med plantsättning.
 
Tills dess får ni ha trevlig utan mina små inlägg här. Ses snart igen!
/Carro
 
 

Sommarlovet har börjat

Oj vad det ekar tomt här, ber om ursäkt och hoppas på att jag får lite mer inspiration snart!

 

Sommarlovet har börjat och det känns fruktansvärt bra att bara kunna göra vad man vill om dagarna, tror dock att min rastlöshet kommer göra sig påmind om en snar framtid. I tisdags så anlände jag till skolan för en simpel avslutning och lite fika. Efter det så åkte jag hem och njöt i solen med mamma och åt pannkakor med färska jordgubbar, smaken av sommar, så underbart! Lite senare på dagen letade jag mig till byn för att spendera kvällen med min fina vän Sanna. Vi drack vin på balkongen, gick ut och åt, satt i parken och avslutade det hela med lite spontan fotboll. En super mysig kväll och en bra början på lovet!

 

Åter till hästarna så fick de vila i tisdags eftersom jag hade en del annat för mig. Igår så blev det en tur i skogen med båda två och imorgon väntas Ia träning för Thriller. Idag får vi se om vädret tänker klarna upp annars får de vila även idag.

 

Ha en fin dag!

/Carro

 

Lite blandade bilder från dagarna som gått:

Hängde med bror som skulle köpa brädor innan jag drog till Sanna.
 
Bolaget med Sanna.
Parkenhäng.
 
Frida kom till parken och höll oss sällskap ett tag.
Rummet börjar ta form, här är "tehörnan"

Inredning och snart sommarlov

 Denna dag har gått på tok för fort, jag hann bara hem så var det dags att sova nästan. Idag så spenderade jag sista dagen med min klass innan det är dags att gå på sommarlov, vi åkte hem till vår lärare och fikade, lekte och myste på. Väll hemma tog jag mig ann mitt rum och började inreda där lite smått efter att vi målat där, så nu får de kallas rum igen när de är lite mer möbler än en säng på plats.

 

Dagens ridning blev en ute ritt, jag på Thriller och mamma på Fabbe i vanlig ordning. Vi red en runda med mycket galopp eftersom hästarna hade lite mycket spring i benen. Dem skötte sig i alla fall bra hela vägen om man bortser från Thrillers små utfall han fick när han blev rädd för grannens trädgårdsstol och soptunna… hästar, man kan bara älska dem ibland!

 

Nu ska jag krypa ner i sängen för imorgon går jag äntligen på sommarlov, och med det önskar jag er en fin kväll!

/Carro

 

Thriller förra året, första ridturen efter att vi plockat hem honom från betet.
 

Min kärlek

Igår så ägnade jag mig bara åt min fina Fabbe. De blir oftast att mamma rider med på honom när vi rider ut och därför får jag ju inte lika mycket tid tillsammans med honom längre, men igår så hade vi en riktig mysdag tillsammans!

 

Borstade och pysslade på innan vi tog en promenad längs vägarna i kvällssolen, livskvalité är vad jag kallar det. Solen värmde på våra ryggar medan vi gick där i skogen för oss själva. Jag funderade över hur de ska bli när Fabbe inte längre är min utan någon annan lycklig person står som ägare på hans papper. Den tanken är skrämmande för en hästälskares hjärta, tankarna snurrar, kommer de andra ge honom betforvatten varje kväll som jag gör, kommer dem linda hans ben varje natt som jag gör, kommer dem se på honom när han vill göra de eller de som jag gör, kommer dem känna när något är fel som jag gör, kommer dem låta honom få gå i hagen med sina kompisar som han gör nu, och så vidare. Listan kan göras oändligt lång och kommer aldrig få något slut, för det är ju bara jag och mamma som kan ta hand om honom på, för oss, rätt vis.

 

Fånig hon är tänker ni nu, och ja jag kan hålla med det finns säker flera olika familjer som kommer kunna ta hand om honom minst lika bra som oss, men för mig är det bara jag som kan för det är bara jag som känner honom utan och innan. Han är min ponny och allt vi gått igenom på dessa 7 år tillsammans har satt sina spår, jag kommer aldrig älska en häst lika mycket som jag gör med Fabbe, han är speciell, min andra halva och det bästa jag har!

 

Jag fasar över den dagen då de är dags att lämna varandra, om den nu kommer, jag kommer gå under och de kommer vara en jäkligt jobbig period. Att se någon annan rida och ta hand om honom kommer göra ont, riktigt ont. Samtidigt har jag ju min andra stjärna som står där och väntar på mig och gör allt för mig, Thriller, han kommer vara den bästa efterträdaren efter Fabbe de är jag övertygad om. Han är en sådan otroligt go och fin häst och han har en stor plats i mitt hjärta även han, men Fabbes bit kommer alltid vara något större.

 

Jag och Fabbe har gjort allt tillsammans och lärt oss så mycket, vi har gått igenom massor och han är min bästa vän oavsett vad!

 

Men nu ska jag sluta deppa för den dagen då han säljs är inte här än och vem vet han kanske förblir min också det är sådant som bara framtiden kan avgöra. Just nu står jag som ägare och jag är lyckligast i världen över det!

/Carro

 

 
 
 
 
 
Blandade bilder från blandannat när vi vann DM och NM.

Strömsholm

I torsdags på morgonen redan 04.45 satt jag, mamma, Anna och Eivor i bilen på väg till Strömsholm för att titta på lite fina hästar, shoppa och framförallt titta och heja på Ia, Mattias och Emma! Det var jättebra väder hela dagen, strålande sol och varmt kunde inte bli mycket bättre.

 

När vi kom dit så började vi med att kolla igenom shoppingen, fanns så mycket fint och en del fick följa med hem. Köpte en ny kavaj, Spooks kavajen fick det bli den är så mjuk och skön och känns knappt som man har en kavaj på sig så väl värd sina pengar. Sedan fick thriller en lädergrimma med glitterinslag på, superfin och glittrar jättefint i solen, ett par svarta lackboots fick också följa med hem. Mamma köpte en jacka från Pikeur till sig själv också, den var verkligen superfin.

 

Ia och hennes Jig red ihop 64.65% och slutade på 10: onde plats medan Mattias och Kalundi red ihop 68.69% och blev tvåa i FEI Prix S:t Georges. Emma, som hade Thriller före mig, tävlade sin fina Chanel i 6års klassen slutade tvåa på 69.80%. Så vi fick se många fina ritter av skickliga ryttare och hästar.

 

Vid 23.30 var vi äntligen hemma igen efter en härlig dag på Strömsholm. Detta är något jag personligen tycker man borde göra om igen, de var så roligt!

/Carro

 

Frukoststopp på väg dit.
Fina slottet!
Satt och tittade en hel del på framridningen, Mattias i fokus på denna bild.
Mattias igen, så fina!
Thrillers grimma och lakboots som vi köpte.
Mammas fina jacka, fram och baksida.
Bilden är från i lördags på tävlingen men har ingen annan bild på kavajen, men här är den i alla fall.

Msv C:1 debut

Igår så gjorde jag och Thriller vår första start i Msv C:1 det gick kanon bra och vi red hem andra platsen och ett kval till Msv B på 67.13%.

 

Vi hade några små missar som drog ner lite på poängen, bland annat så missade vi första öppnan i högervarvet då han fick för sig att släng lite på huvudet, och så blev det inte en så bra fattning i ett av de två enkla bytena. Bortser man från dessa små missar så är jag jättenöjd, han var verkligen fin och jag hade en bra känsla både på banan och på fram ridningen. Även och känslan var lite bättre på fram ridningen då jag hade honom mera upp och ihop så behöll han ändå lugnet och var avslappnad inne på banan. Dock blev ju inte ställningen den bästa i skolorna då han blev lägre, men vad gör det.

 

Men hur som så gjorde han sitt bästa och jag är så nöjd med min fina kille. Han är så underbar och rolig att rida, alltid positiv och glad när de är dags för jobb. Min kära Thriller!

 / Carro

 

Jag och Thriller efter prisutdelningen igår.

Full rulle

Har varit tyst här på bloggen ett tag nu, ber så mycket om ursäkt för det! Har haft fullt upp hela dagarna med Strömsholm, fira min bror som fyller år på söndag och ställa iordning för tävling. Lovar uppdatering imorgon med tävlingsresultat, Strömsholm, shopping och lite till.

Tills dess får ni ha en fin fortsättning!
/Carro


Thriller idag när vi trimmade lite inför imorgon.


I fina vänners sällskap

Idag satt jag till häst redan 07.00 på morgonen eftersom jag direkt efter skolan skulle bege mig till Bollnäs för att möta upp Frida och gå vidare till Scandic och titta på min vän Josefine som hade bal idag. Jag red Thriller och mamma red Fabbe, blev en kort tur bara för att mjuka upp dem lite och så dem fick röra lite på benen eftersom det vankas vilodag imorgon när jag, mamma, Anna och Eivor åker till Strömsholm. Hästarna skötte sig bra även idag, var bara Thriller som var lite tittig i början men slappnade fort av.

 

Efter ridturen så åkte jag till skolan för betygssamtal och städa ur mitt skåp, så underbart att det snart är sommarlov! Sedan satte jag och Sanna oss på bussen mot Bollnäs och mötte upp Frida och inväntade Linda för att se på balen. De var många fina klänningar så nu har man lite inspiration till nästa år. Måste nämna att Josefine var otroligt fin i sin röda klänning och sitt lockiga hår!

 

Nu är jag åter igen hemma och har precis tagit en promenad och en biltur med pappa för att ta ut lite pengar till shopping imorgon. Hoppas på att få se många fina hästar imorgon och att jag inte shoppar slut på alla pengar, dock blir nog det sistnämnda rätt svårt. Kanske blir någon uppdatering från Strömsholm imorgon, ska göra mitt bästa.

 

Ha en fin kväll!

/ Carro

 

Jag, Sanna och Frida tog oss en kaffe på NK i väntan på att balen skulle börja.
 
Här är fina Josefine (i röd klänning) när hon precis stigít ur bilen och är påväg in.

Min tränare Maria Eriksson

Som rubriken lyder så tränar jag för Maria Eriksson och har gjort sedan jag var 12 år gammal. Hon hjälpte mig att ta upp Fabian på den nivå han är idag och det var även hon som hjälpte oss att hitta Thriller. Maria även kallad Ia har hjälpt mig otroligt mycket i både min och mina hästars utveckling. Hon säger vad hon tycker och är en sådan tränare man känner trygghet för.

 

Jag är en sådan person som tycker det är svårt att veta hur jag ska agera med nya personer eftersom jag är rätt blyg. Även om detta med tiden blivit mycket bättre och jag idag kan prata och föra en normal dialog och framhäva mina tankar med nya personer så tycker jag fortfarande att det är svårt att släppa in personer i mitt liv. Redan de första gångerna jag tränade för Ia så kände jag att hon var en sådan person som jag kunde låta komma mig närmare in på livet, och den kontakten tycker jag är viktig att ha med sin tränare eftersom man kommer tillbringa mycket tid tillsammans och ta både motgångar och medgångar med varandra. Jag känner mig trygg med henne och litar på att hon vill mig väl och gör sitt yttersta för att hjälpa mig in på rätt spår.

 

Hon är också en väldigt pedagogisk person och man förstår väldigt bra vad hon menar och om de mot förmodan skulle vara något man inte förstår så förklarar hon på bästa annat sätt. När man är ung och ska lära sig nya saker är det otroligt viktigt att man har en tränare som kan förklara bra och som är positiv, vilket hon alltid varit mot mig och de är också därför jag tror jag kommit så pass långt som jag gjort. Idag kan vi skämta om hur jag var förr, ” tänk förr då var benen här, armarna där och ingen koll” brukar hon ibland säga och skratta lite och då inser man hur mycket man faktiskt har utvecklats! Just detta med att kunna skämta med människor tycker jag är viktigt, de blir en så mycket lättare stämning då.  

 

Kan bara säga att jag har en väldigt bra tränare och jag är så tacksam att hon ställer upp!

/ Carro

 

Här är jag och Ia på årets första tävling (Ia till vänster och jag till höger) med våra 5-åringar, jag vann och hon kom tvåa!

Uteritt och reklamskyltar

Tisdag idag och på förmiddagen så tog jag och mamma en tur i skogen med hästarna, jag red Thriller och mamma fick äran att rida Fabbe. De är så praktiskt att mamma är så pass liten så hon kan rida med på honom så får man båda hästarna motionerade på samma gång, lämpligt värre faktiskt!

 

Båda hästarna verkade tycka att de var skönt med en tur i skogen idag efter gårdagens vila. Det blev en rätt lång tur efter de härliga sandvägarna och stigarna vi har här, super mysigt! På hemvägen så fick Thriller lite socialträning när vi passerade alla dessa, för honom, jättefarliga reklamskyltar som står på rad efter parkeringen på crossbanan. När vi tävlade i Bollnäs sist så flög han i lyften för reklamskyltar, så jag hoppas att han efter idag förstår att dem inte är så farliga som dem ser ut. Så bra att det finns sådana saker efter vägarna man rider här hemma så hästarna blir vana. I vilket fall så skötte sig båda två bra idag och vi var två glada ryttare som anlände hem.

 

Lite senare ikväll så kommer det ett inlägg om min tränare, hon som faktiskt till viss del format mig till den jag är idag. Tills dess ha en fin dag!

 

/ Carro

 

Thriller vilar i boxen mellan klasserna på årets första tävling i Hudiksvall 20/4

Vilodag

Idag får båda hästarna en välförtjänt vilodag. Fabian fick sig ett konditionspass ute i skogen igår kväll och jobbade på riktigt bra, lite vila idag så är han på topp igen. Thriller har fått gå för Mattias Jansson både lördag och söndag så lite vila och tänka igenom allt vi tränat på och komma igen imorgon blir nog bra för honom.

 

Thriller har blivit så mycket starkare och växt till sig på kort tid, är en helt ny häst att rida nu än för bara några veckor sedan vilket är jättekul! I helgen så har vi fått träna på skolor, han tycker att slutor är lite jobbigt och tappar lätt böjning när man väl får till tvärningen och vise versa, men nu satt dem riktigt bra och det kändes inte ens som att han fick anstränga sig utan de flöt bara på. Vi jobbade också på att få till lite mera samling i galoppen och att han ska sätta sig mera på bakbenen vilket gav resultat direkt. Han blev väldigt fin och både enkla bytena och förvända galoppen blev riktigt bra, min duktiga lilla kille!

 

Anna filmade träningen på söndagen så de kanske kommer upp någon liten film här nått tag framöver när jag fått dem.

 

Ha en fortsatt bra dag!

 

/ Carro

 

Min fina Thriller efter prisutdelning i La:3 i Bollnäs 26/5

Första inlägget

 
Hej alla där ute!
Dags för mitt första inlägg här i bloggen, tänkte berätta lite om vem jag är och vad jag kommer skriva om.
 
Jag heter Carolin Woxlin och är arton år gammal, går andra året på barn och fritidsprogrammet samtidigt som jag försöker pussla ihop livet med hästar, vänner och allt därtill.
 
I den här bloggen kommer ni ha chansen att följa mig i min vardag med mina hästar på både tävling och träning. Jag har i dagsläget en c-ponny som jag tävlat nationellt med och utbildat själv, samt min 5-åriga storhäst Thriller som är under utbildning och som jag hoppas kommer kunna nå långt i framtiden. Ni kommer även få läsa om min vardag och ta del utav olika händelser som sker i mitt liv.
 
Så varmt välkomna och jag hoppas detta skall falla er i smaken!
 
/Carro