New in

Under dessa två veckor som gått så har det ramlat in hela tre paket i mitt namn på brevlådan. Alltid lika roligt med nya saker så tänkte nu att jag ska visa er dem!


En ny plastrong lite annorlunda sa med sin svarta mittdel. Jag har själv designat den och den är från Equi design. Jag lyckades vinna denna skönhet i en utlottningstävling som dom hade.


Lite nya saker till min uppsättning jag har när jag tävlar. Ett nät med små vita pärlor och en ny pärlsnodd.


Sist en flughuva till Thriller, även denna har jag designat själv precis som jag ville ha den och duktiga Lena sydde upp den. Jättefin och nöjd med den än så länge.

/Carro

Tävling

Är nu inne på tävlingsdag nummer två, ska strax lasta ur Thriller och jag hoppas för allt jag är värd att han håller sig i skinnet idag! Håll tummarna 10.43 mina vänner.
/Carro




varma sommardag

Solen strålar och dagarna går. I tisdags så hade vi lite fotografering här hos mig så nu får ni några smakprov, njut!
/Carro













Träning med fantastisk häst

Godkväll! Två dagars träning för Ia är nu gjort och som en snabb summering av dessa två dagar kan jag väll sammanfatta det såhär: Jag har en grym häst!

 

Igår så fick vi slipa vidare på skolorna, framförallt slutorna där han tappar takten. Denna gång gick det så mycket bättre, hade en helt annan bjudning fast jag tog igenom ställningen rätt så rejält. Han gjorde några små skutt i traven men inget mer än så, och i galoppen flöt slutorna bara på. Vi började även med att lägga slutorna på diagonalen nu när dem fungerade bättre efter långsidorna. Lite jobbigt tyckte han när han inte hade väggen att ta stöd av men efter lite trix så flöt även dem på. Galoppen är hanns starka sida nu och den är inga problem, riktigt skönt eftersom han förr tyckte den var jobbigast.

 

Dagens träning då. Kan inte klaga idag heller, fick börja i galoppen och tänka lite piruettjobb för att få in hanns bakben lite mera inunder så han kommer ner mer. Inga problem tyckte Thriller och galopperade fint utan bråk på en liten minivolt med bakbenen under sig, så duktig! Fick rida igenom galopprogrammet ur Msv C:2 och det satte vi på första försöket utan problem eller konstigheter, bytena satt fint också. Sedan tog vi tag i traven och vi skulle träna lite ökningar där han inte fick dra ut sig och börja hänga i min hand, inga problem där heller sade Thriller och travade finfint. Avslutade med lite bakdelsvändningar och ryggnigar, även de gick fint.

 

Så dessa två dagar har varit riktigt bra, massa finslipning som behövs inför tävling. Jag kan inte sluta förvånas över hur underbar denna häst är, allt man ber om försöker han göra och alltid sitt yttersta också. Underbar häst och lycklig ryttare, kan inte vara annat än helt fantastiskt, jag har verkligen hittat MIN häst nu!

 

Tyvärr inga bilder klickade från träningarna så ni får nöja er med text denna gång. Imorgon ska jag försöka lägga in lite nya bilder här eftersom jag bokat en fotograf som ska fota mig och pållarna imorgon. Så förvänta er bilder imorgon eller på fredag. Till dess ha en fin kväll!

/Carro

 

 

Jul. 09, 2013

Igår så satt vi till häst redan 07.30 på morgonen för att hinna ta en tur innan. solen började värma allt för mycket. Det blev en ganska rejäl tur i skogen och hästarna verkade nöjda med tillvaron!

På kvällen tog vi en tur till Hylströmmen i Blommaberg, tydligen Norrlands största Vattenfall. Mysigt att sitta där på en sten och fundera innan knotten åt oss levande, då gav vi upp och åkte hem igen.

Nu i skrivande stund så smäller jag i mig lite kyckling i väntan på att Anna ska komma och hämta mig och Thriller. Idag är det nämligen Ia-träning och de ska bli riktigt kul! Är ett par saker jag och Thriller behöver slipa på innan kommande tävling.

Imorgon eller ikväll kommer update om träningen och tills dess får ni ha en fin dag!
/Carro


Hylströmmen

Gled in och tittade rankning för 5-åringar i Sverige, lille Thriller ligger rätt bra till!

Röda ben och massor med skratt

Sommarlovet rullar på och dagarna lika så, igår var det kanonbra väder vilket var riktigt skönt då vi hade bestämt oss för att ta oss ut på ån och paddla kanot. Vi hade en härlig dag med massor av skratt, sol, ofrivilligt badande, alkohol och trevliga människor!

 

Redan vid 9 tiden igår morse satte vi oss på cyklarna och rullade upp till campingen i Voxna för att bli sedan därifrån bli uppkörda med kanoterna till Vinströmmarna där vi skulle börja paddla. Vi var 8 stycken tappra själar som bestod av mina två bröder Fredrik och Kenneth, deras flickvänner Emelie och Madleine, även Mikael och Patrik följde med och såklart jag och Sanna. Vi har inte tillbaka på campingen igen fören 19.30 men det var några roliga timmar vi hade längst ån. Flera vältningar, bortflutna solglasögon, tights och bestick, sönderbrända ben och en hel hög med blöta saker.

 

När vi hade cyklat hem så tog jag och Sanna oss en varsin snabbdusch och bytte kläder och begav oss upp till Voxna en sväng på 30-års fest. En riktigt trevlig dag och kväll igår med andra ord. Tyvärr fick vi inga bilder från paddlingen då vi valde att lämna elektroniken hemma vilket nog var ett rätt smart val av oss med tanke på att ingen var torrt när vi kom hem.

 

Idag mår man inte direkt som någon kung, benen svider och är helt knallröda och jag får nöja mig med att ligga i soffan denna soliga dag. Ska försöka ta mig ut en sväng till hästarna ikväll och röra på dem lite, blir dock inget ridande då jag inte kan ha byxor på mig efter brännan… men vad gör väll det, vi hade ju en riktigt härlig dag igår!

 

Hoppas att ni kan njuta ute i solen idag och att ni får lika röda fina ben som mig!

/Carro


Tillbaka på banan igen

 
Här har det tyvärr gapat tomt en längre tid, men nu ska det bli ändring på det och jag ska göra mitt bästa och försöka uppdatera varje dag hädanefter. Jag har helt enkelt haft en massa annat för mig så bloggen har fått hamnat lite på sidan av. Har bland annat jobbat två veckor, firat hit och dit, tränat, tävlat och massa annat trevligt som hör sommaren till.

 

Nu har jag babblat klart om hur mycket jag har haft att göra för att försöka få det att låta som att jag är världens mest eftertraktade människa och inte har tid att skriva et sketet inlägg här. Håll i hatten nu kommer update om senaste tävlingen!

 

 I tisdags kväll så begav vi oss iväg till Söderhamn med Thriller för att göra vår andra Msv C start. Sist vi var i Söderhamn, för lite drygt ett år sedan, så var det bara kaos Thriller backade ut från banan och vi genomförde inte ens programmet. Denna gången tog vi dock en rejäl revansch och knep andra platsen i Msv C:2 på 67,33%!

 

När vi först kom dit var Thriller lite stressad och allmänt okontaktbar och ville bara göra som han själv ville. Efter att vi flugit i luften för några plaststolar som stod vid framridningen x antal gånger började vi dock komma på rätt bana igen. Tyckte jag lyckades få honom riktigt fin efter lite jobb på framridningen, han spände av och var med på noterna vilket han höll i ända in i slutet. Han är ganska svår att ”få med sig” när han är spänd och tittig men denna gången släppte det rätt bra och vi kunde rida tillsammans, otroligt skönt att få känna så på en utomhustävling.

 

Väl inne på banan kände jag att han var helt avslappnad och lugn och jag kunde verkligen rida honom även inne på banan vilket inte gått förr när vi tävlat utomhus, men denna gång var all hanns focus på mig. Jag tyckte det kändes bra även om vi kan bättre, men allt flöt och jag var otroligt glad över att han var så lugn och fin på banan. Skolorna var till viss del bättre denna gång än när vi startade Msv C sist och även så de enkla bytena. Skritten var mycket sämre denna gång än sist, han kom inte riktigt in i den fina och avslappnade skritten han kan ha men vi fick inte några bottenbetyg bara för det. Något som var riktigt bra denna gång var hanns ökningar, travökningarna var jättefina och han höll sig uppe och blev inte det minsta hängig i handen så är supernöjd med dem! I helhet är jag väldigt nöjd med honom, vi ska fortsätta finslipa på skolorna och de enkla bytena för att lyckas få åt oss några poäng till framöver.

 

Vi är i alla fall färdigkvalade nu för att starta Msv B nästa år, så i vinter ska vi träna byten och sen får vi se om vi är redo för att gå upp ännu ett snäpp nästa säsong. Helt sjukt hur duktig min lilla häst är bara 5år och gjort två starter i Msv C och är redan färdigkvalad, mitt lilla hjärta slutar aldrig förvåna mig! Efter tävlingen har han fått vila i 2 dagar och idag fick han sig en uteritt i skogen vilket han verkade uppskatta, måste ju smöra för honom så vi håller humöret uppe på min fina pålle!

 

Nu ska jag bege mig ut i solen innan de är dags att grilla när resten av släkten dyker upp, ni får ha en fin kväll och njuta av lite bilder sedan tävlingen i tisdags.

/Carro